De graafschap (12.09.2020)

Wanneer: zaterdag 12-09-2020

 

Hoe laat: 16:30                           

 

Waar: de Vijverberg                   

Bron: degraafschap.nl

De volgende tegenstander van Roda JC is de Graafschap, De trainer van de Superboeren is Mike Snoei. Snoei speelt het liefst in een 4-3-3 opstelling met een nummer tien, dit is ook de opstelling die hij tot nu in Doetinchem gebruikt. De Graafschap beschikt over een van de beste selecties van de Keuken kampioen divisie en heeft veel ervaring. Spelers als Seuntjes en Verbeek zijn ervaren spelers met veel kwaliteit.

Een van de beste spelers van de Graafschap afgelopen seizoen was Branco van den Boomen die op een iemand na, namelijk onze eigen Jordy Croux, de meeste kansen gecreëerd. Helaas voor de Graafschap is van den Boomen deze zomer vertrokken naar het Franse Toulouse, maar de Graafschap heeft met Opoku en Verbeek twee goede vervangers gehaald. De 30-jarige Verbeek was de afgelopen seizoenen een speler van den Bosch. Hij doorliep de hele opleiding van de brabantse club en maakte daar in 2009 zijn debuut, na avonturen in Luik, Utrecht en Breda ging hij terug naar de stad van zijn jeugd en werd er zelfs aanvoerder. Nadat zijn contract afgelopen seizoen afliep koos hij ervoor om te vertrekken naar Doetinchem waar hij dit seizoen moet uitgroeien als de vervanger van van den Boomen.

De Graafschap heeft 2 van de top 5 spelers die de meeste kansen hebben gecreëerd, van den Boomen en Seuntjes. Dus de kans is groot dat de graafschap veel kansen gaat creëren. Aangezien ze ook een paar spelers hebben met een goede trap zoals Opoku en Seuntjes. De kans is dus aannemelijk dat ze gaan scoren, dus moet Roda om te winnen veel kansen creëren en vooral beter zijn in de afronding, dus moeten we hopen dat de Serrarens de afronding naar een hoger niveau moet tillen. Er zijn ook kansen voor Roda, de Graafschap heeft namelijk weinig snelheid achterin dus met spelers als Goppel en Croux moet het op gebied van snelheid wel goed komen, dus als ze die snelheid op de vleugels benutten door met een passende nummer 10 zoals Alberg en Pflüçke kan je de vleugelspelers wegsturen die vanuit de goede positie zelf kunnen gaan voor een schot of een pass de verdediging van de superboeren kapot kunnen spelen.

 

Kortom het kan dus beide kanten opvallen, want de graafschap is wel van een ander kaliber dan Top Oss en Jong Ajax. Mijn voorspelling voor de wedstrijd is 2-2.  

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now