inhoud

Welkom op deze site

Ik, Lucas van Wesel, ben de beheerder van deze site en tevens de beheerder van het Instagram account @roda_media. ik ben iemand die al zijn hele voetballeven fan is van Roda en sta zelf op de koempel tribune. Ik wens jullie veel plezier op deze site. De verhalen van fans zijn meningen van de fans die het schrijven. Als je ook verhalen wilt schrijven op deze site kan je een bericht sturen via de contactpagina of een dm sturen via instagram

MVG

Lucas van Wesel @roda_media

Stats 2020/2021

topscorer: Alberg & Croux (3)

meeste assists: Absalem (2)

Meeste wedstrijden: Luijckx  +8

Nieuwste speler: Erik Falkenburg

Positie kkd: 2

Elke week zal ik een stukje schrijven die iets te maken heeft met Roda. Dit zal ik elke week op deze plek plaatsen. Natuurlijk ga ik het hebben over de statistieken van de wedstrijden van Roda, maar deze keer wil ik over het voetbal hebben. Tijdens de wedstrijd tegen FC Dordrecht vel er een speler op. Natuurlijk speelde Amir Absalem misschien wel de wedstrijd van zin leven, hij was namelijk betrokken bij drie van de vier goals met als hoogtepunt zijn lobje in de 52e minuut waarmee hij de  3-0 scoorde. Maar de speler die mij het meeste opviel was de 23-jarige aanvallende middenvelder Patrick Pflücke. De Duitse middenvelder speelde vorig seizoen nog voor KFC Ueringen 05 in de 3. Liga. Hij kwam daar in 2018 na een seizoen bij Borussia Dortmund II. Even voor de duidelijkheid, de beste talenten van Dortmund spelen niet in het 2e team, maar gaan van de onder 19 in een keer naar het eerste team. Oud Roda speler Tim Väyrynen speelde ook in het tweede team van Dortmund.

Maar nu terug naar de wedstrijd en in het bijzonder naar Pflücke. De nummer 14 dribbelde alsof hij over het veld vloog en zijn passes kwamen allemaal aan. Toen ik op west aan het praten was met een paar mensen, op genoeg afstand, hadden we het over Pflücke. Iemand maakte de opmerking dat de middenvelder misschien wel te goed was voor de Keuken Kampioen Divisie. Ik praatte op schol ook met iemand en die zei dat als Pflücke goed blijft spelen je hem voor een paar ton kan verkopen aangezien hij een 2-jarig contract heeft gekregen. Ik dacht hier tijdens het schrijven van dit stukje nog even over na en dacht dat het beide waar is. Uiteindelijk denk ik dat Streppel en van As een goede zaak hebben gedaan met het halen van deze creatieve middenvelder.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now