zwarte achtergrond.jpg
AA5 limburger.jpg

foto: de Limburger

"Ik heb een goede brand met de trainer"

Waarom hebt u voor Roda gekozen?

De ambitie van de club en de trainer hebben mij overtuigd. Dat was echt doorslaggevend voor mij om naar roda te gaan het is een mooie club met een rijke historie alleen speelt het nu in de KKD waar het niet hoort.

Hoe is uw band met de trainer?

Goed, ik krijg vertrouwen van hem en als het goed is betaal ik terug door de wedstrijden die ik speel. Ik ben tevreden over de band tussen mij en de trainer.

Ziet u het als een pluspunt dat er volgend seizoen echt gras komt?

Bij voetbal hoort echt gras het wordt aantrekkelijker voor andere speler, sommige spelers willen niet op kunstgras spelen, maar voor mij maakt het niet uit: ik vind allebei prima.

Bent u tevreden met uw bijdrage bij de goals van Roda?

Jazeker, ik ben natuurlijk op het eerste oog verdediger, dus dat moet ik eerst doen, maar ik ben blij met mijn bijdrage. Het is mijn speelstijl, ik wil graag aanvallen. Ik kan niets meer dan tevreden zijn, maar ik wil natuurlijk meer.

 

U heeft 11 jaar in de jeugd van Feyenoord gespeeld, maar in 2016 bent u daar weg gegaan, was dat uw eigen keus?

Er was toen nog geen jong team, dus je kon lastig aansluiten bij het eerste. Toen heb ik de keus gemaakt om ergens anders heen te gaan en daar voor mijn kansen te vechten.

Hoe was het voor u om na 6 wedstrijden bij Almere City, door wie u was gehuurd van Groningen, ineens niet meer te kunnen voetballen door corona?

Dat was lastig je kan ineens niet meer doen wat je leuk vindt dus het was wennen: je zat vast thuis en je kon niet meer met de bal trainen dat was jammer maar het is nou eenmaal zo dus het moet maar.

Wat wilt u dit seizoen graag bereiken?

Ik wil zoveel mogelijk spelen om zo hoog mogelijk op het wedstrijdformulier te komen en de play-offs halen en daar gaan we voor. Ik wil fit blijven en mezelf door ontwikkelen.

Kunnen jullie de play-offs halen?

Ja, ik heb vertrouwen in dit team. Helaas heeft het een aantal keer tegen gezeten, maar als ik de groep bekijk en hoe wij als team samen werken heb ik er vertrouwen in.

Wie is de beste speler met wie u samen heeft gespeeld?

Ik denk Warmerdam, dat was wel een van de betere spelers, in mijn ogen. Hij staat natuurlijk op mijn positie misschien heeft dat er ook mee te maken

Na wie keek u vroeger altijd op?

Ik ben altijd fan geweest van Maxwell, van ajax en psg, en Marcelo natuurlijk

Kende u de geschiedenis van Roda al of was dat allemaal nieuw voor u?

Het was wel nieuw, ik ben niet heel erg verdiept in het voetbal. Ik vind het leuk om te doen zelf. Ik probeer naast voetbal veel andere dingen te ontdekken. Ik heb me er niet heel erg in verdiept om eerlijk te zijn.

Met welke speler heeft u de beste klik?

Jan Hoekstra, ik ken hem natuurlijk al heel lang dat maakte voor mij de keuze voor Roda veel makkelijker.

U werkte daar ook samen met Flederus, hoe is het om met hem te werken?

Ik kan wel een heel mooi verhaal vertellen, maar ik vind hem gewoon niet goed. Daar wil ik niet veel woorden aan vuil maken, ik ben geen fan van Mark-Jan. Hij heeft me geholpen met Roda maar verder was het niet mijn persoon

Hoe was het om te werken met Danny Buijs?

Hetzelfde geldt voor hem; het is een hele aardige man maar qua type persoon dat hij is en hoe ik ben werkte niet echt. Dat is ook wel gebleken omdat ik daar niet echt heb gespeeld.

Welke trainer vond u wel fijn om mee samen te werken?

Faber (red. nu werkzaam voor PSV) vond ik fijn en Streppel vind ik ook een goede trainer.

Merkt u een verschil in de manier van werken tussen Roda en Feyenoord en Groningen?

Ja, hier zijn ze gewoon heel aardig en ze zien graag het zonnige in iets. Bij Groningen was het zo dat iedereen negatief ging denken. Dat is hier minder, maar voetbal is natuurlijk een prestatie sport. Dus als het slecht gaat hoor je dat en als het goed gaat ook. Dat is overal wel hetzelfde.

Wat ziet u als uw beste kwaliteiten in het veld?

Ik ben goed aan de bal, als ik de bal heb blijf ik rustig. Daar liggen mijn voornaamste kwaliteiten.

Bent u blij dat Streppel de backs als extra aanvallers gebruikt?

Ja, dat was voor mij doorslag gevend. Als ik de hele tijd achterin sta heb je niks aan mij. Ik ben liever aan het aanvallen en verdedigen doe ik erbij.

Hoe is het voor u om zonder publiek te spelen?

Ik vind het persoonlijk best lastig: je moet jezelf motiveren, als je tegen de top 5 speelt is dat geen probleem maar tegen de mindere ploegen is dat best lastig omdat je alles uit je zelf moet halen.

Wie ziet u als de beste speler in het elftal op dit moment?

Ik denk Pflücke en Bouchouari, dat zijn hele goede voetballers.

Denkt u dat Bouchouari nog veel kan bereiken?

Ik hoop het voor hem, het is een hele lieve jongen en hij kan geweldig voetballen. Ik gun het hem van harte en ik hoop het. Als ik zie hoe hard hij traint en werkt voor alles dan heb ik er vertrouwen in. Hij is nog jong dus het kan alle kanten opgaan.

zwarte achtergrond.jpg